26 april 2022

‘Omringd door wandelende catalogussen!’

Twan Kooistra vertelde bijna een jaar geleden in een interview op deze website dat Exalto in Grou echt een bedrijf is waar hij ‘later’ voor zou willen werken. Hij sprak toen in zijn hoedanigheid als stagiair: inmiddels is hij ‘werkend-lerend’ weer een stap dichterbij zijn doel!

Twan Kooistra working learning

Twan: “Haha, ja dat klopt! Ik kan mij herinneren dat ik toen de ambitie uitsprak een hbo-opleiding te willen volgen. Daar ben ik snel van terug gekomen: ik vind werken veel leuker dan alleen leren. Ik heb mijn studie omgezet naar ‘werken-leren’. Het enige is dat ik sommige examens opnieuw moet doen, maar in de praktijk valt dat mee.”

Werken-leren

“Nu werk ik heel het jaar vier dagen per week hier bij Exalto, en ga ik één dag in de week naar school”, legt Twan uit. “Voor school moet ik algemene opdrachten maken, zoals het afhandelen van klachtenprocedures en het maken van offertes. Hoewel het werk vergelijkbaar is met mijn stageperiode, is het nu meer vanzelfsprekend. Ik merk dat ik veel meer kennis opdoe. Dat komt ook omdat ik mij nu meer kan specialiseren. Wat dat betreft, richt ik me op productgroepen. Ik kijk vooral graag mee met de Mastervolt systemen.”

De basis
Twan: “Dat is echt nog de basis, hoor. Niet per sé het technische deel, meer welk apparaat je er op kan aansluiten. Het is goed dat ik voor klanten de toepasbaarheid kan benoemen. Adviseren is een belangrijk onderdeel van mijn werk als verkoopmedewerker! Maar ik ken mijn plek: ik kom nog maar net kijken en wordt ook intern nog opgeleid. Bijvoorbeeld op het gebied van elektrotechniek.”

Specialisten

“Het fijne van Exalto is dat hier veel specialisten rondlopen”, vervolgt Twan. “Ik probeer zoveel mogelijk zelf op te lossen, maar anders is hier heel veel kennis aanwezig: het lijken soms wel lopende catalogussen! In mijn contact met klanten merk ik veel begrip. Van sommige krijg ik zelfs uitleg. Dat is het voordeel wanneer je mensen langer kent. Je leert meer van zelf ontdekken: het is fijn wanneer een klant dan meedenkt!”

Volgende stap
Twan: “Ten opzichte van mijn stageperiode, zet ik nu echt een volgende stap. Toen werd ik al serieus genomen, nu word ik zeker als gewaardeerd lid van het team gezien. Dat merk ik omdat ik steeds meer verantwoordelijkheden krijg, zoals het helpen van klanten. Ik blijf stappen zetten in mijn ontwikkeling!” 

Uitermate goed
“De sfeer is en blijft uitermate goed”, besluit Twan. “De combinatie tussen serieus werken en een grap maken is perfect! En ik kom zeker niet terug op mijn woorden: voor mij is het geweldig hoe het nu loopt. Ik zie geen reden iets anders te gaan doen dan werken bij Exalto!”

Ben je benieuwd naar een baan bij Exalto? Bekijk dan onze vacatures.

Interesting? Share it!

Would you like to know more about this article?

Contact us, we are happy to tell you more about it!

Location Hardinxveld

Hakgriend 6
3371 KA Hardinxveld-Giessendam
The Netherlands

sales@exalto.com +31 (0) 184 615 800
Location Grou

Biensma 41
9001 XZ Grou
The Netherlands

sales@exalto.com +31 (0) 566 621 133
Opening hours

Monday to Friday 08:00 AM - 5:00 PM.
Closed on Saturdays, Sundays and public holidays.

Subscribe to newsletter
Follow us