2 februari 2022

‘Helemaal prima bij Exalto’

Twan Kooistra is negentien jaar oud en woont in Akkrum, Friesland. Hij is gek van watersport: zo lang hij zich kan herinneren vaart hij al met zijn vrienden in rubberbootjes op de wateren rond Akkrum. Hoe toepasselijk dat Twan het afgelopen halve schooljaar bij onze vestiging in Grou stage heeft gelopen!

intern Twan Kooistra

Meewerk-stage

“Ik volg de opleiding tot commercieel medewerker aan het ROC Friese Poort in Leeuwarden. Dat is een mbo-opleiding op niveau vier. Ik zit in mijn tweede jaar en bij Exalto heb ik een meewerk-stage gedaan”, vertelt Twan enthousiast.

Commercieel

Twan: “Het uitgangspunt van mijn stageperiode bij Exalto was dat ik zo goed mogelijk kennis leerde maken met de branche en de commerciële werkzaamheden. Als gevolg van de coronamaatregelen is het er niet van gekomen dat ik met de accountmanager mee ben geweest op klantbezoek, maar achter de balie heb ik heel veel verschillende werkzaamheden gedaan.”

Breed assortiment

“We ontvangen klanten aan de balie. Vaak zijn dat installateurs of monteurs die werkzaamheden aan jachten verrichten en bij ons hun bestellingen komen ophalen. Het komt ook voor dat ze tijdens een klus tegen een ‘uitdaging’ aanlopen en bij ons met de vraag voor een oplossing komen.” Twan vervolgt: “Omdat we bij Exalto een breed assortiment hebben, was ik in het begin van mijn stage altijd aan een collega gekoppeld: er komen immers zoveel verschillende vragen voorbij! In de loop van de tijd kreeg ik daar steeds meer verantwoordelijkheden in en ik heb echt geleerd zelfstandig te werken.”

Persoonlijke omgang

Twan: “Naast de baliewerkzaamheden met ‘echte’ klanten, handelen we ook de telefonische bestellingen en orders per e-mail af. Dat wisselt elkaar heel de dag af, maar de klant aan de balie gaat altijd voor! Dat is ook één van de leukste onderdelen van mijn werk bij Exalto: veel klanten komen heel regelmatig langs. Het is dan goed om namen te kennen en een praatje te maken over het werk wat zij doen. Die persoonlijke omgang is echt belangrijk in de verkoop. Daar heb ik veel van geleerd.”

Volwaardig medewerker

Hij vervolgt: “Net zoals ik veel van mijn collega’s heb geleerd. Ik kan altijd met mijn vragen terecht en er lopen hier veel specialisten rond, die allemaal heel veel weten op het gebied van hun discipline. Daarbij is de werksfeer hartstikke fijn: een geintje wanneer het kan en serieus doorwerken als het moet. Ik ben hier als volwaardig medewerker behandeld!”

Offertes opstellen

“Het leukste om te doen, vind ik het opstellen van offertes”, vertelt Twan. “Hoe worden prijzen bepaald, rekening houdend met omstandigheden zoals bijvoorbeeld de beschikbaarheid van onderdelen. Het is een interessant traject, waarbij je klanten reële informatie moet geven en leveranciers ook een rol spelen. De leukste offertes zijn die waar veel uitzoekwerk bij komt kijken!”

Watersport ambities

Twan: “Nu mijn stage hier is afgelopen, blijf ik hier wel in mijn vakanties werken. Het is me echt goed bevallen: toen ik op zoek ging naar een stageplek, viel me de overzichtelijkheid van Exalto direct op. Mijn volgende stage is sowieso bij een ander bedrijf en als ik mijn diploma haal, denk ik serieus na over een vervolg op het hbo. Hoe dan ook, met mijn commerciële ambities in de watersportbranche is Exalto echt een bedrijf waar ik graag zou werken!”

Interesting? Share it!

Would you like to know more about this article?

Contact us, we are happy to tell you more about it!

Location Hardinxveld

Hakgriend 6
3371 KA Hardinxveld-Giessendam
The Netherlands

sales@exalto.com +31 (0) 184 615 800
Location Grou

Biensma 41
9001 XZ Grou
The Netherlands

sales@exalto.com +31 (0) 566 621 133
Opening hours

Monday to Friday 08:00 AM - 5:00 PM.
Closed on Saturdays, Sundays and public holidays.

Subscribe to newsletter
Follow us