April 20, 2021

Onze nieuwe koers!

Vorig jaar zijn we aan een reis begonnen om het DNA van Exalto te bepalen. Het doel was de juiste richting aan onze organisatie geven. Met behulp van MM hebben we in een aantal sessies heel duidelijk inzicht gekregen waar we voor staan. De belangrijkste conclusie is dat Exalto niet alleen een groothandel is. Wij halen het beste uit onszelf door u als klant centraal te stellen en te adviseren.

Uitdaging

Onze uitdaging is om een organisatie te bouwen die zowel intern als extern op uw behoefte aansluit als klant. Het is belangrijk dat wij ons realiseren dat de behoefte per klantsegment verschilt. Daarom hebben wij de markt voor onszelf ingedeeld in scheepsbouw, voortstuwing en watersport.

Specialisten

Per segment zijn er specialisten en gesteund door de binnendienst bieden wij daarmee maximaal advies en service. Het lijkt misschien een kleine aanpassing, maar deze is essentieel om zo goed mogelijk in verschillende klantbehoeften te voorzien.

Voorraad

De andere belangrijke factor is de vraag naar en beschikbaarheid van producten. Om zo goed mogelijk aan die beschikbaarheid te voldoen, hebben we ons voorraadbeheer onder de loep genomen. Er zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo hebben we onze locatie in Grou voor aanvang van het seizoen ruimschoots voorzien van voorraad. Daarnaast hebben we onze portfolio goed bekeken en artikelen toegevoegd aan onze voorraad. Dit zorgt voor een royaal aanbod en snelle levering. Het voorkomt dat we in het drukke seizoen tegen wachttijden en onnodig logistiek verkeer oplopen. Minder zichtbaar, maar ook essentieel, is een aantal interne wijzigingen. Die zorgen ervoor dat orders niet onnodig vastlopen in het systeem, en dat het magazijn optimaal kan functioneren. Denk hierbij aan een snelwerkend retour-proces, of goed afgestemde taakverdelingen voor ontvangsten, opslag en order picking. Dit draagt bij aan een verbeterde delivery performance.

Website & webshop

De meest in het oog springende wijzigingen zijn de website en de webshop. Met de website hebben we een mooi medium om u te informeren over ontwikkelingen en nieuwsfeiten. Met de verbeterde webshop - inrichting, zoekfuncties et cetera - is het eenvoudiger om bestellingen te plaatsen.

Jurrian Krijnen, algemeen directeur

Interesting? Share it!
Would you like to know more about this article?

Contact us, we are happy to tell you more about it!

Location Hardinxveld

Nijverheidsstraat 12
3371 XE Hardinxveld-Giessendam
The Netherlands

sales@exalto.com +31 (0) 184 615 800 Whatsapp +31 (0) 6 20 619 186
Location Grou

Biensma 41
9001 XZ Grou
The Netherlands

sales@exalto.com +31 (0) 566 621 133 Whatsapp +31 (0) 6 10 060 741
Opening hours

Monday to Friday 08:00 AM - 5:00 PM.
Closed on Saturdays, Sundays and public holidays.

Subscribe to newsletter
Follow us
 
Privacy policy Cookie statement
Terms and Conditions
Algemene voorwaarden Metaalunie
Design & realization MM