9 juni 2022

De lijnen van Hollex

Korte lijnen of lange lijnen: de verschillende lijnen van Hollex in ons assortiment dienen allemaal hun eigen specifieke doel. Gemeenschappelijk kenmerk is de hoge kwaliteit en de materiaalkeuze voor polypropyleen of polyester.

Het voordeel van polypropyleen is dat het bestand is tegen oplosmiddelen, basen en zuren én ook bestand is tegen bacteriegroei. Daarnaast is een groot voordeel dat de lijnen blijven drijven. Daarmee is het risico dat ze in de schroef komen veel kleiner.

Fenderlijn
Wij bieden fenderlijnen aan in de kleuren wit, navy blauw en zwart en in een drietal diktes: acht millimeter, tien millimeter en twaalf millimeter. Daarnaast hebben we de fenderlijnen zowel in drie strengen als in zestien strengen. In lengte heeft u ook weer twee keuzes: 1,5 meter en 2,5 meter. Het uiteinde van de fenderlijn is vast gebrand en ingenaaid.

Ankerlijn
Ankerlijnen hebben we in het assortiment in de kleuren wit, navy blauw en zwart. De diktes variëren van tien millimeter en twaalf millimeter. De ankerlijnen leveren we in de lengtes van twintig meter of dertig meter. De lijnen zijn uitgevoerd mét of zónder lood. Het materiaal waarmee de ankerlijnen zijn vervaardigd is polypropyleen.

Landvasten
Aan landvasten hebben we ons toch al uitgebreide assortiment nóg verder uitgebreid! Naast de polypropyleen uitvoering, hebben we ook polyester landvasten in ons assortiment opgenomen. De voordelen van polypropyleen zijn duidelijk: na verloop van tijd kan een polypropyleen landvast echter harder worden en gaan kraken. Het voordeel van polyester ten opzichte van polypropyleen, is dat het een hoge breekkracht heeft en dat ze heel soepel blijven. Een nadeel is daarentegen dat ze zinken.

Afwerking
De afwerking van de landvasten is meer dan goed: vast gebrand en ingenaaid. Het assortiment bestaat uit de bekende kleuren wit, navy blauw en zwart. De volledig polyester landvast is niet wit, maar wit en zwart. De diktes van de landvasten zijn acht, tien, twaalf, veertien en zestien millimeter. De lijnen zijn uitgevoerd in drie of in zestien strengen. Dit bepaalt uiteraard de trekkracht van het touw. We bieden diverse lengtes aan: vier, vijf, zes, acht, tien, twaalf, vijftien, zestien en twintig meter.

Bent u geïnteresseerd in ons assortiment Hollex lijnen of wilt u meer informatie? Bekijk dan onze webshop of neem contact op met één van onze specialisten.

Interesting? Share it!
Would you like to know more about this article?

Contact us, we are happy to tell you more about it!

Location Hardinxveld

Hakgriend 6
3371 KA Hardinxveld-Giessendam
The Netherlands

sales@exalto.com +31 (0) 184 615 800
Location Grou

Biensma 41
9001 XZ Grou
The Netherlands

sales@exalto.com +31 (0) 566 621 133
Opening hours

Monday to Friday 08:00 AM - 5:00 PM.
Closed on Saturdays, Sundays and public holidays.

Subscribe to newsletter
Follow us