21 april 2022

‘Het is een voordeel voor onze klanten!’

De distributieovereenkomst met Mastervolt/ASG heeft bij ons tot een interne verschuiving geleidt. Gert-Jan Postma loopt als oude rot binnen Exalto al meer dan twintig jaar mee. Gert-Jan is inmiddels het aanspreekpunt voor klanten uit de commerciële vaart. Hij kijkt vol vertrouwen uit naar de kansen die vragen van professionele partijen ons kunnen bieden!

Het betreft klanten in de offshore en in de beroepsvaart. In die sector is onder andere veel vraag naar omvormers en acculaders. Het keurmerk speelt een grote rol.

Werkwijze
“Voor ons betekent de distributieovereenkomst voor de commerciële vaart met Mastervolt/ASG een aanpassing van onze werkwijze ten opzichte van onze klanten in de watersport branche”, vertelt Gert-Jan. “In de commerciële vaart krijgen we te maken met lange termijnplanningen en zeer nauwkeurige offertes. Dat aspect in deze nieuwe functie ligt mij wel! Planmatig en commercieel te werk gaan, met een nieuwe klantengroep: daar ligt de uitdaging!”

Kennis voorhanden
Gert-Jan: “Dat ik me ga richten op het opbouwen van onze activiteiten in de commerciële vaart heeft gevolgen. Het voordeel is dat we de benodigde kennis intern al voorhanden hebben. Het gevolg van deze nieuwe functie, is dat ik als teamleider van de verkoopafdeling minder vaak in de gelegenheid ben om bij te springen in de verkoop. Mede daarom zijn we dan ook volop bezig ons verkoopteam uit te breiden.”

Nieuwe klanten
“We nemen bijna het volledige commerciële vaart klantenbestand van Mastervolt over. Maar ik merk nu al dat zich ook nieuwe klanten aandienen! Zowel bestaande als nieuwe klanten in de commerciële vaart ervaren onze service, technische kennis én snelle levertijden. Wij richten ons op vlot antwoord geven op vragen en snel leveren. Omdat we onze voorraad op orde hebben, zijn we in staat snel te schakelen. Ook met andere dan Mastervolt artikelen, uit ons assortiment. Vorige week kon ik een klant bijvoorbeeld uit de brand helpen met accuklemmen van ons eigen merk!”

Eigen producten
“Sommige klanten uit het bestand van Mastervolt zijn al bekend met onze dienstverlening. De nieuwe relaties kunnen wij op deze manier ook kennis laten maken met onze andere producten. In de commerciële vaart is bijvoorbeeld veel vraag naar stoelen. Toevallig ben ik ook de productspecialist op dat vlak!”

Kansen
“Hoewel er wel degelijk raakvlakken zijn tussen de watersport en de commerciële vaart, biedt deze distributieovereenkomst zeker grote kansen voor ons! De vraag naar zwaardere, professionele acculaders leidt tot een uitbreiding van ons assortiment op het vlak van professionele producten. De kennis hebben we in elk geval al in huis!”

Interessant? Teilen Sie es!

Möchten Sie mehr über diesen Artikel erfahren?

Kontaktieren Sie uns, wir erzählen Ihnen gerne mehr darüber!

Standort Hardinxveld

Hakgriend 6
3371 KA Hardinxveld-Giessendam
Die Niederlande

sales@exalto.com +31 (0) 184 615 800
Standort Grou

Biensma 41
9001 XZ Grou
Die Niederlande

sales@exalto.com +31 (0) 566 621 133
Öffnungszeiten

Montag bis Freitag von 08:00 bis 17:00 Uhr.
Samstags, sonntags und an Feiertagen geschlossen.

Abonnieren newsletter
Folge uns