30 maart 2022

Op elke voortstuwingsvraag bieden wij een antwoord

Onder voortstuwing verstaan wij bij Exalto ‘alles vanaf de keerkoppeling’. Dat komt neer op al het draaiwerk: bijvoorbeeld de schroefas, de schroefasafdichting, de schroefaskoker, de propeller, maar bijvoorbeeld ook het roersysteem, voor zeiljacht of motorschip.

Op elke voortstuwingsvraag bieden wij een antwoord: op basis van onze expertise en ons uitgebreide assortiment leveren wij zowel standaard- als maatwerk, al meer dan 40 jaar!

Maatwerk
Marco Batenburg, een van onze voortstuwingsspecialisten verwoordt het als volgt: “Op basis van de tekening, of soms zelfs alleen van de afmetingen van een schip, bieden wij een oplossing. Als werf geeft u aan dat de opdrachtgever bijvoorbeeld voor een 200 pk motor heeft gekozen. Vervolgens gaan wij aan de slag met de informatie: welke installatie past het beste bij het betreffende schip. Wij adviseren welke materialen het meest geschikt zijn.”

Aandrijving
“Dat geldt net zo goed voor elektrische aandrijving, al wordt in dat geval vaak uitgeweken naar andere materialen om een stille schroefasinstallatie te waarborgen. Marco vervolgt: “In samenwerking met onze productiepartners zorgen wij daarnaast dat de draaiende delen vlot en voordelig geproduceerd worden.”

Revisie en reparatie
Wij leveren vrijwel dagelijks nieuwe assen en propellers. Bij vervanging is dat vaak op basis van een eenvoudige schets of de restanten van bijvoorbeeld een schroefas of propeller. Propellers worden met regelmaat bij Exalto afgeleverd voor reparatie. Wij zorgen ervoor dat de installatie na revisie weer als nieuw functioneert.

Leverancier
Omdat wij leverancier zijn van verschillende merken propellers, kunnen wij voor alle soorten jachten de juiste propeller aanbieden: of het nu gaat om een klapschroef (Flexofold), vaanstandschroef (MaxProp) of vaste schroef (o.a. Michigan). Schroefberekeningen zijn dagelijks werk. Verder adviseren wij u graag over de toe te passen asdiameter, de smeermogelijkheden, lagermaterialen, stuwdruklagers en flexibele koppelingen.

Wilt u meer weten over ons advies en maatwerk op het gebied van voortstuwing? Neem dan contact met ons op, onze experts staan u graag te woord.

Interesting? Share it!

Would you like to know more about this article?

Contact us, we are happy to tell you more about it!

Location Hardinxveld

Hakgriend 6
3371 KA Hardinxveld-Giessendam
The Netherlands

sales@exalto.com +31 (0) 184 615 800
Location Grou

Biensma 41
9001 XZ Grou
The Netherlands

sales@exalto.com +31 (0) 566 621 133
Opening hours

Monday to Friday 08:00 AM - 5:00 PM.
Closed on Saturdays, Sundays and public holidays.

Subscribe to newsletter
Follow us