25 mei 2021

Vader en zoon op de werkvloer

Wij zijn een echt familiebedrijf! Eén van de manieren waarop dat tot uiting komt, zijn de familieverbanden op de werkvloer. Zo werken vader én zoon Visser bijvoorbeeld bij ons. Ze zitten zelfs naast elkaar op onze ruitenwisser-afdeling!

Van kleins af aan

Jeffrey kwam als kleine jongen al bij Exalto over de vloer. “Ik ging met mijn vader mee en werkte in de zomervakanties in het magazijn als bijbaantje!” Edwin Visser werkt inmiddels al 32 jaar bij ons: “Ik ben begonnen bij de groothandel, heb het inpakwerk voor voortstuwing gedaan en nu alweer zo’n vijftien jaar in het magazijn en op de expeditie van de ruitenwissers.”

Ruitenwissers

Edwin: “Wij leveren ruitenwissers voor de scheepvaart en voor treinen. De ruitenwissers bestaan uit talloze onderdelen en wij zorgen dat alle benodigde onderdelen in de computer verwerkt zijn.” Jeffrey vult aan: “Behalve de orderverwerking plannen we ook de logistiek: zorgen dat de leveranties wereldwijd goed terecht komen!”

Wipers

Edwin: “De laatste jaren ontwikkelen we vooral voor treinen nieuwe ‘wipers’. Omdat het steeds drukker werd, ontstond de behoefte om de afhandeling van de opdrachten zelf te verzorgen. Voorheen werd dat uitbesteed aan een andere afdeling.” “En daar kwam ik in beeld”, vervolgt Jeffrey. “Ik werkte sinds januari 2020 op tijdelijke basis bij de Groothandel in het magazijn: orders uitlopen en andere voorkomende werkzaamheden.” Edwin: “Wij waren op zoek naar ondersteuning en Jeffrey paste prima in het plaatje.” Jeffrey: “Ik heb een mbo-opleiding tot vestigingsmanager voor de groothandel. Daarvoor heb ik ook nog in de detailhandel gewerkt. En nu heb ik hier een vaste aanstelling!”

Collega's

En zo zitten vader en zoon nu naast elkaar op kantoor. Zoals gezegd, verzorgen zij de orders en plant Jeffrey de logistiek. Maar het is niet zo dat hun collega’s veel van die vader-zoon relatie merken. “Bij Exalto zijn we collega’s”, zegt Edwin. Jeffrey vult aan: “Hier is het gewoon ‘Edwin’ en ‘Jeffrey’ tegen elkaar: thuis zeg ik weer pa.” Edwin: “En de samenwerking bevalt prima! We begrijpen elkaar heel goed en vullen elkaar aan!” Jeffrey haast te zeggen dat het niet alleen maar koek en ei is: “We zijn het echt niet altijd met elkaar eens. Maar een goede discussie leidt wel tot het beste resultaat voor Exalto!”

Ambities

Edwin is 55 jaar oud. Jeffrey staat met zijn 23 jaar nog aan het begin van zijn carrière. “Natuurlijk heb ik ambities om door te groeien! Exalto is een fijn bedrijf en ik heb heel leuke collega’s. Misschien kan ik mijn vader wel opvolgen als hij met pensioen gaat, of komt er op een andere plek een positie vrij…”

Interesting? Share it!

Would you like to know more about this article?

Contact us, we are happy to tell you more about it!

Location Hardinxveld

Hakgriend 6
3371 KA Hardinxveld-Giessendam
The Netherlands

sales@exalto.com +31 (0) 184 615 800
Location Grou

Biensma 41
9001 XZ Grou
The Netherlands

sales@exalto.com +31 (0) 566 621 133
Opening hours

Monday to Friday 08:00 AM - 5:00 PM.
Closed on Saturdays, Sundays and public holidays.

Subscribe to newsletter
Follow us