2 May 2022

Exalto helpt Heerema ad hoc

Heerema Marine Contractors beschikt met de DCV Balder over een diepwaterconstructieschip. Met het vaartuig kunnen tot op drie kilometer meter diepte werkzaamheden worden uitgevoerd. De Balder wordt tijdens werkzaamheden met onder andere GPS en HiPAP (High Precision Acoustic Positioning System) in positie gehouden door zes thrusters. Enorme schroeven die in alle richtingen draaibaar zijn. 

Heerema

Het bedrijf uit Leiden is leidend in diepwaterconstructies: zowel op basis van materieel als gespecialiseerde medewerkers. De Heerema bedrijven leveren oplossingen en creëren waarde op projecten binnen de offshore energie-industrieën. Dagelijks voeren zij hun werkzaamheden uit met de visie: ‘Making the impossible possible offshore’.

Reparaties en spoedgevallen

“Ook wij krijgen te maken met ad hoc reparaties en spoedgevallen”, relativeert Rob Everse. Hij is als technical superintendent E&I verantwoordelijk voor de inzetbaarheid van vaartuigen zoals de Balder. “Voor de aandrijving van de thrusters maken we gebruik van dieselgeneratoren. Omdat deze dieselgeneratoren de Dynamic Positioning moeten garanderen, maken we gebruik van batterijen als UPS (Uninterruptible Power Supply) om de besturingscircuits ‘failsafe’ te houden. Voor het opladen van de batterijen maken we gebruik van ‘Chargers’.”

Dynamic Positioning van groot belang

Rob: “Dit is een heel belangrijk proces. De Balder blijft ‘watertrappelend’ in positie door de thrusters. Voor onze opdrachtgevers is die positionering van het grootste belang. Wij installeren constructies voor windmolens of ontmantelen platforms. Dat betreft altijd zeer kostbare constructies. Met zes thrusters garanderen wij volledige inzetbaarheid en accuratesse van de Balder.”

UPS/Charger systeemoplossing

Tijdens een repair en maintenance periode in de haven van Rotterdam gaf de technisch leidinggevende van de Balder aan een oplossing te weten voor de ad hoc vervanging van een Charger, oplader voor de batterijen. Rob: “Hij kende Exalto uit de jachtbouw. Het bleek dat zij ook bekend waren met deze UPS systemen. Ik heb contact gezocht en zij hebben op zeer korte termijn een UPS systeem gebaseerd op een Mastervolt Charger, in combinatie met Mastervolt MLI lithium accu’s ontworpen, opgebouwd geleverd en in bedrijf gesteld. Die Mastervolt Charger zorgt ervoor dat de lithium accu’s opgeladen worden voor de besturingscircuits van de dieselgenerator en de thruster aangedreven blijft worden.”

Veel kennis in huis

“Exalto is voor ons een ideale partij in het faciliteren van dit soort ad hoc oplossingen”, vervolgt Rob. “Ze hebben snel en keurig werk geleverd, op zeer korte termijn! Behalve het materiaal, hebben ze veel kennis in huis. De juiste mensen op de juiste plaats! Ik heb het bovendien als zeer prettig ervaren dat zij eerst een oplossing boden en de ‘papieren afhandeling’ daarop lieten volgen. Het proces verliep heel praktisch!”

Telefoon is een wapen

Rob: “In onze business moeten vaak snelle beslissingen worden genomen. Korte lijnen met leveranciers zijn dan heel belangrijk: de telefoon is een wapen! Mijn contactpersoon bij Exalto is Gert-Jan Postma en hij pakte dat heel daadkrachtig op. Voor werkzaamheden zoals deze, in de Rotterdamse haven is Exalto een uitkomst. Wanneer we ze nodig hebben, weten we dat we van ze op aan kunnen.”

Benieuwd naar onze MasterVolt oplossingen? Neem dan contact met ons op.

Interesting? Share it!

Would you like to know more about this article?

Contact us, we are happy to tell you more about it!

Location Hardinxveld

Hakgriend 6
3371 KA Hardinxveld-Giessendam
The Netherlands

sales@exalto.com +31 (0) 184 615 800
Location Grou

Biensma 41
9001 XZ Grou
The Netherlands

sales@exalto.com +31 (0) 566 621 133
Opening hours

Monday to Friday 08:00 AM - 5:00 PM.
Closed on Saturdays, Sundays and public holidays.

Subscribe to newsletter
Follow us