28 september 2021

Maak uw boot winterklaar met Exalto

De wintermaanden komen in zicht en dat betekent dat het tijd is om uw boot winterklaar te maken. Onze techneuten Hendrik van der Krieke en Henk-Jan Tolsma denken graag met u mee!

Winterklaar

Het winterklaar maken van uw boot is enorm belangrijk. Of u nu over een motorboot of zeilboot beschikt, er is geen onderscheid in het belang van het winterklaar maken van uw boot. Tijdens deze wintermaanden moet een boot veel doorstaan, maar u kunt er van tevoren voor zorgen dat de boot zo min mogelijk te verduren krijgt. 

Waterstalling

De manier waarop u uw boot laat overwinteren heeft gevolgen voor het winterklaar maken van uw boot. Allereerst heeft u de mogelijkheid om de boot in het water te laten liggen. Wanneer u deze keuze maakt, moet u ervoor zorgen dat de afsluiters altijd dicht zijn. Het toevoegen van antivries in de afsluiters is hierbij onmisbaar. Maak de watertank leeg en schoon en dek de boot goed af. Let bij het afdekken van de boot op voldoende luchtstroom, om schimmels en overmatig vocht te voorkomen. 

Walstalling

Wanneer de boot op de wal gestald wordt, moeten de afsluiters juist opengezet worden. Dit zorgt ervoor dat het water niet kan bevriezen. Ook hier is antivries belangrijk. Wanneer u ervoor kiest om de boot in een loods te laten overwinteren, is het belangrijk om de buitenkant van de boot schoon te maken. Corrosie krijgt zo geen kans om zich te vormen. De accu’s dienen van boord gehaald te worden. Maak ze hierna droog en schoon, zodat er geen ontlading kan ontstaan.

Motorboot

Over het algemeen komt het proces voor het winterklaar maken van een motorboot en zeilboot grotendeels overeen. Bij een motorboot is het belangrijk om de motor goed te verzorgen: olie verversen, filters vervangen, wintervast maken van buitenwaterkoeling en het meten van de wintervastheid in het interne koelsysteem. 

Zeilboot

Per segment zijn er specialisten en gesteund door de binnendienst bieden wij daarmee maximaal advies en service. Het lijkt misschien een kleine aanpassing, maar deze is essentieel om zo goed mogelijk in verschillende klantbehoeften te voorzien.

Antivries

Welke mogelijkheid u ook kiest: antivries mag niet ontbreken bij het winterklaar maken van uw boot. Zorg ervoor dat wanneer de boot buiten op de wal blijft staan, de motor ingespoten is, om beschadiging en bevriezing te voorkomen. Ook toiletten, leidingsystemen en slangen dienen doorgespoeld te worden met antivries. Voorkomen is beter dan genezen! 

Wilt u weten welke stappen u moet doorlopen om uw boot winterklaar te maken? Onze techneuten Hendrik van der Krieke en Henk-Jan Tolsma hebben een checklist gemaakt! Deze checklist kunt u bekijken of downloaden.

Interessant? Teilen Sie es!

Möchten Sie mehr über diesen Artikel erfahren?

Kontaktieren Sie uns, wir erzählen Ihnen gerne mehr darüber!

Standort Hardinxveld

Hakgriend 6
3371 KA Hardinxveld-Giessendam
Die Niederlande

sales@exalto.com +31 (0) 184 615 800
Standort Grou

Biensma 41
9001 XZ Grou
Die Niederlande

sales@exalto.com +31 (0) 566 621 133
Öffnungszeiten

Montag bis Freitag von 08:00 bis 17:00 Uhr.
Samstags, sonntags und an Feiertagen geschlossen.

Abonnieren newsletter
Folge uns