18 mei 2021

'Elke dag is weer een verrassing!'

Hendrik van der Krieke werkt al twintig jaar bij Exalto in Grou. Officieel is zijn functietitel ‘servicemonteur’, maar dat dekt nauwelijks de werkelijke lading van zijn baan. Hij vertelt over zijn werk, zijn nieuwe huis en zijn liefde voor het water.

Bemiddeling

“Het grootste deel van mijn werk”, begint Hendrik, “bestaat uit het bemiddelen tussen leveranciers en klanten over garantievoorwaarden. Omdat leveranciersgarantie niet hetzelfde is als eindgebruikersgarantie, zorg ik dat wij tot een acceptabele oplossing komen.” Hendrik: “Toen ik in 2001 bij Exalto begon, had ik nog een collega op onze locatie in Hardinxveld-Giessendam die zich ook met service bezighield, maar dat is al lang geleden.”

Cursussen

“Omdat wij uitsluitend de zakelijke markt bedienen, behandel ik de garantieaanvragen van jachtwerven en/of watersportwinkels. Soms zelfstandig, maar vaak in overleg met onze leveranciers bepaal ik dan hoe zo’n aanvraag afgehandeld moet worden. Ik heb heel veel productkennis, en ik volg regelmatig cursussen bij leveranciers. Dat is wel nodig om in deze functie goede inschattingen te kunnen maken: is een bepaalde garantie rendabel? Het is een groot grijs gebied, waarin ik altijd op zoek ben naar geschikte oplossingen.”

Jachtwerf

Hendrik vervolgt: “Ik heb inmiddels meer dan dertig jaar ervaring in deze branche. Aan het einde van de jaren ’80 ben ik in de watersport terecht gekomen. Ik ben van oorsprong opgeleid tot industrieel elektricien, maar bootjes zijn altijd al mijn grote hobby geweest. Ik ben toen op een jachtwerf gaan werken waar we onze eigen verhuurschepen bouwden. Via via ben ik toen bij Exalto gaan werken.”

Assemblage

“Behalve mijn voornamelijk administratieve werk als ‘bemiddelaar’, verzorg ik ook de assemblage van eigen producten. Onder onze eigen merknaam Hollex leveren wij onder andere hydrofoorsets, afvoersetjes en kortsluitkranen voor stuurinstallaties. Die monteer ikzelf. Bij de assemblage elektrische motoren word ik ondersteund door een collega.” Hendrik: “Ik heb dus een erg gevarieerde baan: elke dag is weer een verrassing. Over het algemeen heb ik veel plezier in mijn werk!”

Gevarieerd

Hendrik: “Het werk is wel veranderd in de loop der jaren. Aanvankelijk was het voornamelijk de assemblage van motoren, maar het is steeds algemener, administratiever en gevarieerder geworden. Ik ben ook echt in die bemiddelende rol gegroeid. Samen met een collega heb ik een reparatieprogramma ontwikkeld, waardoor ik veel beter overzicht heb. Behalve bemiddelen en assembleren repareer en reviseer ik ook nog de boegschroeven van ons eigen merk.”

Duitsland

Hendrik is 59 jaar oud en woont sinds kort in Duitsland. “Net over de grens. Mijn vrouw Annette is Duitse en zij wilde graag weer in Duitsland wonen. We hebben een huis gekocht waar veel aan moet gebeuren. Daar ben ik in de weekenden dus erg druk mee. Maar zodra we maar even de gelegenheid hebben, varen we met mijn motorboot de binnenwateren in Friesland en Overijssel af!”

Interessant? Teilen Sie es!

Möchten Sie mehr über diesen Artikel erfahren?

Kontaktieren Sie uns, wir erzählen Ihnen gerne mehr darüber!

Standort Hardinxveld

Hakgriend 6
3371 KA Hardinxveld-Giessendam
Die Niederlande

sales@exalto.com +31 (0) 184 615 800
Standort Grou

Biensma 41
9001 XZ Grou
Die Niederlande

sales@exalto.com +31 (0) 566 621 133
Öffnungszeiten

Montag bis Freitag von 08:00 bis 17:00 Uhr.
Samstags, sonntags und an Feiertagen geschlossen.

Abonnieren newsletter
Folge uns