26 april 2022

‘Klantcontact maakt het werk extra leuk!’

Een echt familiebedrijf, waar we voortdurend vooruitkijken: zo mag je Exalto best omschrijven! Dat blijkt ook uit de familieverbanden op de werkvloer. Vader én zoon Klop werken bijvoorbeeld op onze verkoopafdeling. De één denkt aan langer doorwerken en de ander kijkt hoe hij zijn ambities kan nastreven.

zoon Mark en vader Kees

Kees Klop werkt sinds 1998 bij ons. Eerst als verkoper, maar sinds 2005 alweer als Teamleider Verkoop. Zo’n twee jaar geleden kreeg hij gezelschap van zijn zoon Mark. 

Verkoop
“In de schoolvakanties werkte ik al in het magazijn”, vertelt Mark. “Toen ik voor mijn studie marketing & communicatie een afstudeerstage zocht, kwam ik bijna vanzelf bij Exalto terecht!” Na zijn diplomering begon Mark dan ook op onze afdeling marketing & communicatie. “Mijn inwerkperiode viel midden in de coronatijd: collega’s die thuiswerkten en ik kon weinig kanten op.” Kees vult aan: “En op ‘verkoop’ kwam ik juist een paar handen tekort.” Eerst was het een tijdelijke oplossing, maar na aandringen van collega’s vulde Mark een vrijgekomen vacature op de verkoopafdeling in.”

Klantcontact
Kees: “Dat vond ik niet per sé een goed plan: ik ken mezelf en wilde niet in de fout vervallen dat ik Mark extra streng zou behandelen… Maar het is juist heel goed uitgepakt: de collega’s zijn blij met hem en onze klanten ook.” Mark: “Juist door het klantcontact vind ik het werk als verkoper heel leuk!” De verkopers van de binnendienst zijn gekoppeld aan een vertegenwoordiger. De binnendienst ondersteunt op het gebied van offertes en met het klantcontact.

Flexibel
“We werken met een relatief klein team”, legt Kees uit. “Alle verkopers hebben een brede basiskennis van onze artikelen. Daarnaast heeft elke verkoper een aantal specialismen (PGS), zodat de klant altijd op gedegen kennis kan rekenen. Mark: “Het voordeel is dat we daardoor heel flexibel zijn! We schakelen snel en onafhankelijk van de locatie in Hardinxveld-Giessendam of in Grou.” Kees: “Alle systemen - telefonie en computers - zijn op elkaar afgestemd.”

Thuis 
Kees: “Thuis probeer ik het met Mark zo min mogelijk over het werk te hebben. Ik kijk ’s avonds nogal eens mijn mail door: dan is de verleiding groot even aan Mark naar de status van een bepaalde klus te vragen…” Mark: “Ik vind het juist wel prettig om buiten werktijd, op het gemak, nog even terug te komen op bepaalde, ingewikkelde onderwerpen!”

Ontwikkelen
Mark is onlangs met een vertegenwoordiger op pad geweest. “Dat vond ik erg interessant. Misschien ga ik me wel in die richting ontwikkelen. Vanuit Exalto wordt ontwikkeling sowieso gestimuleerd!” Kees: “Ik heb nog een paar jaar te gaan voor mijn pensioen, maar ik zou het helemaal niet erg vinden daar nog een paar jaar, in deeltijd, aan vast te knopen!”

De heren Klop hebben het overduidelijk prima naar hun zin op de verkoopafdeling bij familiebedrijf Exalto! Enthousiast geworden van hun verhaal? We zijn nog op zoek naar nieuwe collega’s.

Interessant? Teilen Sie es!

Möchten Sie mehr über diesen Artikel erfahren?

Kontaktieren Sie uns, wir erzählen Ihnen gerne mehr darüber!

Standort Hardinxveld

Hakgriend 6
3371 KA Hardinxveld-Giessendam
Die Niederlande

sales@exalto.com +31 (0) 184 615 800
Standort Grou

Biensma 41
9001 XZ Grou
Die Niederlande

sales@exalto.com +31 (0) 566 621 133
Öffnungszeiten

Montag bis Freitag von 08:00 bis 17:00 Uhr.
Samstags, sonntags und an Feiertagen geschlossen.

Abonnieren newsletter
Folge uns