2. Mai 2023

Exalto: een evenwichtig bedrijf

In een eerdere uitgave van Jachtbouw Nederland heeft Jurrian Krijnen uitgebreid verteld over onze verhuizing. Nu een half jaar later geeft hij in de december uitgave een update.

U kunt hier de column van onze algemeen directeur lezen.

2231618 Exalto Industrie Content november 2023   Overzicht

Onze mensen zijn onze kracht

Waarbij ik in de vorige column minder heb stilgestaan, zijn onze mensen die het mogelijk maken om succesvol te kunnen zijn. Dat vereist namelijk kennis en expertise van producten en markten. Nu hebben we in de afgelopen jaren weer een aantal nieuwe medewerkers mogen verwelkomen. We zien we dat alle bedrijfsfuncties, zoals inkoop, logistiek, verkoop, administratief, productie, engineering goed zijn ingevuld.

Mooie balans

Qua leeftijdsopbouw en ervaring is er een meer dan mooie balans om niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst dezelfde service te kunnen blijven verlenen. We blijven uiteraard investeren in de toekomst van Exalto, door het op orde houden van de kennis en kunde van onze mensen. 

Onze producten zijn onze kracht

Als groothandel is het onze rol om levering van producten naar de retailer of scheepsbouwers en installateurs zo efficiënt mogelijk af te handelen. Dat klinkt als een open deur, maar achter die deur kijkend, blijkt het wel meer te betekenen dan het op het eerste gezicht lijkt. Om de markten te bedienen waarin we actief zijn, hebben we een product portfolio van duizenden producten. En er komen steeds producten bij.

Voortdurende monitoring

Met een bedieningsmodel waarbij we proberen om zoveel mogelijk de volgende dag afgeleverd te hebben, betekent dat een voortdurende monitoring proces van de voorraad, de bestelgroottes en een snel en efficiënt verkooporder- en logistiek proces. Onze inkopers, logistieke medewerkers en verkopers binnendienst handelen iedere dag weer nauwgezet de orderstroom af, welke om zes uur in de avond nog geladen worden en hun weg naar de klant vinden.

Voorraad op peil

Met circa tweehonderd toeleveranciers is het een behoorlijk complexe situatie om ervoor te zorgen dat de voorraad op het juiste peil blijft. Daarnaast is er een product portfolio groep actief, die ons PIMS - product information management system - bijhoudt. Elk artikel in ons portfolio, moet voldoen aan een compleet spectrum van artikel-data en foto’s, zodat deze correct worden weergegeven op de webshop.

Nieuwe webshop

In januari 2024 wordt onze nieuwe webshop gelanceerd en dan komt al het werk dat deze groep afgelopen jaren heeft verzet bij elkaar. Niet alleen in de nieuwe webshop, maar ook met een nieuwe catalogus! Behalve het opzetten van de productdata, is een kernfunctie van product portfolio management om continue te zoeken naar producten die we nog niet in het portfolio hebben, of nieuw en innovatief zijn. Basisvoorwaarde is dat het product kwalitatief in Exalto’s portfolio moet passen. Dat zou zelfs kunnen betekenen dat we zelf producten ontwikkelen en laten maken om aan die standaarden te voldoen. Die producten vindt u onder Hollex.

Relatiebeheer is onze kracht

De rol van distributeur is meer dan alleen zorg dragen voor het hebben van voorraad. Het is ook, misschien zelfs vooral, het onderhouden van relaties. Relatiebeheer wordt door ons serieus genomen. Niet alleen aan de klant kant - u ziet vast regelmatig een van onze vertegenwoordigers -, maar ook aan de leverancierskant. De gedachte daarachter is dat we door het schakelen tussen klantbehoefte en leveranciersbehoefte toegevoegde waarde leveren in de keten. En die toegevoegde waarde uit zich in langdurige relaties tussen Exalto en de leverancier en Exalto en de klanten.

Dynamisch maar stabiel

In de afgelopen jaren zijn we behoorlijk aan het veranderen geslagen - nieuw pand, nieuw ERP, nieuwe distributieovereenkomsten, nieuwe producten - maar als rode draad door alle veranderingen heen, valt toch op dat Exalto altijd een hele stabiele prestatie levert als het op leveringen, klanten en producten aankomt.

Wilt u meer weten? Volg ons op social media.

Interessant? Teilen Sie es!

Möchten Sie mehr über diesen Artikel erfahren?

Kontaktieren Sie uns, wir erzählen Ihnen gerne mehr darüber!

Standort Hardinxveld

Hakgriend 6
3371 KA Hardinxveld-Giessendam
Die Niederlande

sales@exalto.com +31 (0) 184 615 800
Standort Grou

Biensma 41
9001 XZ Grou
Die Niederlande

sales@exalto.com +31 (0) 566 621 133
Öffnungszeiten

Montag bis Freitag von 08:00 bis 17:00 Uhr.
Samstags, sonntags und an Feiertagen geschlossen.

Abonnieren newsletter
Folge uns