8 juni 2021

Zelfvoorzienend bodem saneren

In het kader van een bodemsaneringsproject hebben we een container autonoom ingericht met Solar. De zelfvoorzienende unit is nu in staat vervuild grondwater af te voeren. Het doel van het project is dat er op locatie geen stroomvoorziening aanwezig hoeft te zijn. Dit scheelt werkzaamheden en kosten. Het biedt bovendien meer mogelijkheden voor inzet op moeilijk bereikbare locaties.

Goedkoopste oplossing

Er is gekozen voor een Lithium accusysteem. Met een standtijd van negen jaar wordt transport en vervanging van accu’s beperkt. Het is per saldo ook nog de goedkoopste oplossing, volgens berekeningen.

Zonnepanelen

In overleg is gekozen voor extra capaciteit van de zonnepanelen, zodat deze ook in de winter afdoende energie opleveren. Verder is gekozen voor een platte opstelling van de panelen. Dit is minder efficiënt dan onder de correcte hoek. Maar de panelen zijn op deze manier minder zichtbaar, waardoor er minder kans op vernieling en diefstal is. Het houden van toezicht is hierdoor tot een minimum beperkt. Verder hoeft er bij plaatsing geen rekening te worden gehouden met de ideale stand ten opzichte van de zon. Hierdoor zijn er geen beperkingen bij het plaatsen op locatie.

Capaciteit

Voor de zonnepanelen hebben wij samengewerkt met Xunzel. Deze fabrikant is expert op het gebied van autonome energiesystemen. De Lithium accu is ook van Xunzel. De veiligheid, kwaliteit en de capaciteit van de accu waren hier bepalend. Voor de solar laadregelaar hebben we gekozen voor Mastervolt. De membraampomp van Jabsco is gebruikt, omdat deze de capaciteit heeft om het grondwater zelf aan te zuigen en te verpompen naar het riool. De vlotterschakelaar is een Rule Eco Switch. Aan de hand van luchtdruk meet deze het waterniveau. Hierdoor hoeft de sensor niet aanwezig te zijn in de vloeistof, wat veel betrouwbaarder is omdat er geen vervuiling kan optreden.

Traject

Tijdens het traject hebben wij samen met de Antea Groep en Accu Noord overleg gehad over de keuzes om tot het ontstane systeem te komen. Vanuit de Antea group bestond ook de vraag of wij deze eerste unit willen opbouwen, zodat eventuele aanpassingen gedaan kunnen worden in materiaal en opstelling. Zo is er een uniforme werkwijze ontstaan voor toekomstige orders van de containers.

De container is getest en reeds door de klant op locatie in bedrijf gesteld. Dit is het terrein van de oude gasfabriek in Winschoten.

Interessant? Teilen Sie es!

Möchten Sie mehr über diesen Artikel erfahren?

Kontaktieren Sie uns, wir erzählen Ihnen gerne mehr darüber!

Standort Hardinxveld

Hakgriend 6
3371 KA Hardinxveld-Giessendam
Die Niederlande

sales@exalto.com +31 (0) 184 615 800
Standort Grou

Biensma 41
9001 XZ Grou
Die Niederlande

sales@exalto.com +31 (0) 566 621 133
Öffnungszeiten

Montag bis Freitag von 08:00 bis 17:00 Uhr.
Samstags, sonntags und an Feiertagen geschlossen.

Abonnieren newsletter
Folge uns